تاثیر استرس بر پوست (راه های جلوگیری از تاثیر استرس بر پوست)

77 بازدید
دقیقه

تاثیر استرس بر پوست (راه های جلوگیری از تاثیر استرس بر پوست) : همه افرادی گاهی در طول شبانه روز، احساس استرس می کنند؛ اما زمانی که استرس در بدن شما مزمن می شود، می تواند عواقب جدی روی سلامتتان بگذارد. در صورتی که این استرس بدنی شما ادامه دار شده و دلیل خاصی هم داشته باشد، می تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. علاوه بر این ها، استرس می تواند روی سیستم ایمنی بدن تاثیرات منفی بگذارد و همچنین خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را بالا می برد.

جالب است بدانید که استرس می تواند روی پوست صورت نیز تاثیرات منفی داشته باشد. در این مطلب از  مجموعه الهام الوندی قصد داریم به شما بگوییم که تاثیر استرس بر پوست چیست و چگونه می توان از ایجاد این تاثیرات جلوگیری کرد. اگر می خواهید راه های جلوگیری از تاثیرات استرس بر پوست را بدانید با ما همراه شوید.

تاثیر استرس بر پوست (راه های جلوگیری از تاثیر استرس بر پوست)

تاثیراتی که استرس روی پوست به جای می گذارد

استرس مزمن می تواند به دو شکل مختلف روی صورت شما خود را نشان دهد. اول، هورمون هایی که بدن شما هنگام احساس استرس ترشح می کند، می تواند باعث ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی شود که بر پوست شما تأثیر منفی می گذارد. استرس به روش هایی مانند خشکی پوست، چین و چروک و آکنه، خود را در بدن شما نشان می دهد.

دوم، احساس استرس ممکن است منجر به عادت‌های بدی مانند دندان قروچه یا گاز گرفتن لب‌ هایتان شود.

آکنه

به طور کلی استرس باعث می شود تا واکنش های شیمیایی در بدن شما رخ بدهد که این واکنش ها، پوست را حساس تر و آسیب پذیرتر می کنند. آیا تا به حال متوجه شده اید زمانی که استرس دارید بیشتر عصبانی می شوید؟ این واکنشات به دلیل افزایش سطح هورمون هایی مانند کورتیزول است.

این هورمون باعث می شود بخشی از ذهن شما که هیپوتالاموس نام دارد، هورمونی را به نام آزاد کننده کورتیکوتروفین (CRH) تولید کند. به گفته متخصصین، CRH می تواند موجب ترشح چربی از غدد چربی اطراف فولیکول مو گردد. در شرایطی که این غدد چربی زیادی را تولید کنند، منافذ شما را مسدود کرده و و باعث ایجاد آکنه روی پوست صورت و بدن می شوند.

از همین رو نمی توان تاثیر استرس بر پوست را دست کم گرفت و برای داشتن پوستی صاف، باید سطح استرس بدنتان را کنترل کنید.

لاغری موضعی امکان پذیر است؟ معرفی بهترین دستگاه های لاغری موضعی!
ادامه مطلب

اگرچه به طور گسترده اعتقاد بر این است که استرس باعث ایجاد آکنه می شود، اما تنها چند مطالعه وجود دارد که در آن، ارتباط میان آکنه و میزان استرس را بررسی کرده اند. یک مطالعه در سال 2017 انجام گرفت که در آن، دانشجویان زن بین 22 تا 24 سال را مورد بررسی قرار دادند تا ببینند آیا استرس باعث به وجود آمدن آکنه شده است. محققیان در این مطالعه دریافتند که سطح بالاتر استرس با شدت آکنه، ارتباط مستقیمی دارد.

یک مطالعه اپیدمیولوژیک در سال 2011 در کره جنوبی صورت گرفت که در آن، عوامل بالقوه تشدید کننده آکنه را در 1236 نفر بررسی کرد. آنها به این نتیجه رسیدند که مواردی همچون مصرف الکل، استرس، کمبود خواب و قاعدگی به طور بالقوه می توانند آکنه را بدتر کنند.

آکنه

کیسه های زیر چشم شما

کیسه های زیر چشم با تورم یا پف زیر پلک مشخص می شوند. آنها با افزایش سن، بیشتر خود را نشان می دهند زیرا ماهیچه های اطراف چشم در سنین بالا، ضعف پیدا می کنند. همچنین اگر افتادگی پوست به دلیل از دست دادن خاصیت ارتجاعی آن باشد، احتمال ایجاد کیسه های زیر چشم بالا می رود.

منابع معتبر تحقیقاتی دریافته اند که تاثیر استرس بر پوست، در این موارد نیز خود را نشان می دهد. به عبارت دیگر استرس ناشی از کم خوابی، باعث افزایش علائم پیری مانند خطوط ریز، کاهش خاصیت ارتجاعی و رنگدانه های ناهموار می شود. در نتیجه احتمال ایجاد کیسه های زیر چشم به دلیل استرس وجود دارد.

پوست خشک

لایه شاخی، به لایه بیرونی پوست افراد گفته می شود که حاوی پروتئین و لیپیدها است. پروتئین ها و لیپیدها، نقش مهمی در هیدراته نگه داشتن سلول های پوست شما دارند. همچنین به عنوان یک سد عمل می کنند که از لایه های زیرین پوست محافظت خواهد کرد. وقتی لایه شاخی شما آنطور که باید کار نمی کند، در نتیجه پوست خشک شده و احتمالا دچار خارش می شود.

با توجه به یک منبع قابل اعتماد که سال 2014 منتشر شد در Inflammation & Allergy Drug Targets، یک جفت مطالعه روی موش ها انجام شد. این مطالعات نشان دادند که استرس، عملکرد لایه شاخی بدن شما را مختل می کند و ممکن است بر احتباس و حفظ آب پوست تاثیر منفی بگذارد. این بررسی همچنین اشاره می ‌کند که چندین مطالعه انسانی نشان داده ‌اند استرس مصاحبه و استرس ناشی از “اختلال زناشویی” می‌ تواند باعث کاهش توانایی سد پوست برای بهبود زخم های خود شود.

بهترین مکمل ها برای پوست و مو کدام مکمل ها هستند؟
ادامه مطلب

پوست خشک
بثورات

همانطور که گفتیم استرس می تواند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کند. سیستم ایمنی ضعیف، منجر به عدم تعادل باکتری در روده و پوست می شود که به نام دیس بیوزیس شناخته خواهد شد. هنگامی که این عدم تعادل روی پوست شما رخ می دهد، می تواند منجر به قرمزی یا بثورات پوستی شود. از همین رو تاثیر استرس بر پوست و بخش های دیگر بدن را به وضوح می توانید ببینید.

همچنین تایید شده است استرس موجب ایجاد یا تشدید چندین بیماری می گردد. این بیماری ها ممکن است باعث بثورات یا التهابات مانند پسوریازیس، اگزما، و درماتیت تماسی پوستی شوند.

چین و چروک

دیگر تاثیر استرس بر پوست این است که تغییراتی در پروتئین های پوست شما ایجاد می کند و در نتیجه خاصیت ارتجاعی آن را کاهش می دهد. کاهش خاصیت ارتجاعی پوست تاثیر زیادی روی شکل گیری چین و چروک صورت دارد. همچنین ممکن است استرس منجر به انحراف مکرر ابرو شود و این مورد به ایجاد چین و چروک نیز کمک می کند.

عدم رعایت روتین پوستی

در نهایت استرس باعث می شود تا شما در مراقبت روزانه از پوست، اختلال ایجاد کنید. صرف نظر کردن از رعایت کل روتین پوستی یا بخشی از آن، باعث تشدید مشکلات پوستی می شود. جالب است بدانید که استرس و سلامت پوست، ارتباط مستقیمی با هم دارند. بدین معنی که گاهی اوقات استرس تاثیرات بدی را روی پوست شما می گذارد و در موارد دیگر، مشکلات پوستی باعث می شود تا میزان استرس در بدن شما بالا برود.

برای اینکه به دلیل خراب شدن پوستتان دچار استرس نشوید، حتما روتین مراقبت از پوست منظمی داشته باشید. محصولات مورد نیاز برای مراقبت از پوست خود را می توانید از بخش فروشگاه سایت ما تهیه کنید.

روش هایی برای کاهش تاثیرات استرس روی پوست

با یادگیری نحوه مدیریت و کنترل استرس، می توانید علائم و خطرات ابتلا به مشکلات پوستی فوق را کاهش دهید. احتمالاً نمی توانید به طور کامل از استرس دوری کنید، اما می توانید راه هایی را برای کنترل بهتر آن امتحان کنید. برخی از مواردی که ثابت شده است به کاهش سطح استرس کمک می کند عبارتند از:

  • حتی اگر خسته هستید یا استرس دارید، به هیچ عنوان از پوست خود غافل نشوید و روتین پوستی را مرتب انجام دهید. مراقبت از پوست روی کم شدن سطح استرس و تاثیرات استرس بر پوست، تاثیر مثبتی دارد.
  • جالب است بدانید که ورزش منظم به کم شدن سطح استرس کمک می کند و باعث می شود تا شما بدن و پوست سالم تری داشته باشید.
  • برای انجام کارهایی که از آن لذت می برید وقت بگذارید، حتی اگر فقط 10 دقیقه وقت داشته باشید. برای مثال حمام کنید یا کتاب بخوانید؛ این موارد سطح استرس شما را پایین می آورند.
  • برای کم کردن تاثیر استرس روی پوست می توانید در یک محیط سرسبز، قدم بزنید.
  • تکنیک های مدیریت استرس مانند تمرینات تنفسی، یوگا، مدیتیشن یا تصاویر بصری را تمرین کنید.
  • موسیقی شاد یا آرام گوش دهید.
  • سعی کنید خوابتان را تنظیم کنید و به اندازه کافی بخوابید. 7 الی 8 ساعت خواب برای هر شب ایده آل است.
  • در آغوش گرفتن افرادی که دوست دارید یا حیوانات خانگی تاثیر زیادی روی کاهش استرس دارند.
  • ممکن است به نظر شما کمی عجیب باشد اما تعیین مرزها و محدودیت ها و نه گفتن به درخواست های غیر معقول، باعث می شود استرس بدنتان پایین بیاید؛ در نتیجه تاثیر استرس بر پوست نیز کم می شود.
  • با دوستان و نزدیکان خود صحبت کنید.
  • اگر استرس شما با این موارد کنترل نشد، می توانید با یک درمانگر یا روانشناس ماهر صحبت کنید تا روش ها و راهکارهای معقولی را به شما پیشنهاد دهد.
مزوتراپی مو چیست و چرا انقدر طرفدار دارد؟
ادامه مطلب


روش هایی برای کاهش تاثیرات استرس روی پوست

جمع بندی در مورد تاثیر استرس بر پوست

استرس یکی از مهم ترین عواملی است که تاثیرات منفی روی سلامت بدن، پوست، ناخن، مو و… می گذارد. برخی از افراد، اهمیت و تاثیر استرس بر پوست را دست کم می گیرند، اما بهتر است بدانید که استرس می تواند از چند جهت مختلف، پوست شما را تخریب کند. مشکلاتی همچون خشکی پوست، آکنه، پسوریازیس، اگزما و چین و چروک، مهم ترین نشانه های استرس بالا در بدن افراد است.

روش های مختلفی وجود دارد که شما با استفاده از آن ها می توانید سطح استرس بدنتان را کاهش دهید. در این مطلب روش های کنترل استرس را برای شما نام بردیم و با تداوم در انجام آن ها، می توانید به سلامت بدن و پوستتان کمک کنید.

منابع مقاله:

منبع 1     منبع 2

درحال آپلود

0%